Flash spelletjes

Published on september 11th, 2013 | by Ruben

Kaartduels in Spectromancer: Gathering of Power

Spectromancer: Gathering of Power is een virtueel kaartspel dat vormgegeven is in een fantasy setting. Twee verschillende spelers kunnen de strijd met elkaar aangaan door middel van een deck kaarten die stuk voor stuk speciale vaardigheden bevatten. Met deze decks ga je een magisch duel aan waarbij het de bedoeling is om elkaars levensenergie leeg te zuigen. Er is een keuze te maken uit zes verschillende soorten kaartspelers die ieder gebruik maken van een ander soort speciale magie. Ze representeren allemaal een van de vijf magische elementen: Aarde, Water, Vuur, Lucht en een zelf verzonnen element Magie.

Elke deckmaster heeft zijn eigen vaardigheden en unieke kaarten om op het speelbord te slepen met de muis. Op een aantal posities dien je de kaarten te spelen om ervoor te zorgen dat je de health points van de tegenstander op een effectieve wijze op nul te krijgen. Er is een keuze te maken of je defensieve of juist aanvallende kaarten inzet, het is aan de speler om de juiste keuzes te maken en een balans tussen beide te verwezenlijken. Voor spelers die bekend zijn met cardgames als Magic: The Gathering of Pokémon zal de gameplay van Spectromancer geen vraagtekens meer oproepen.

Dat het spel en de vormgeving veel lijkt op de fantasy setting van Magic: The Gathering is niet zo gek; er hebben namelijk een aantal ontwikkelaars van het populaire kaartspel aan meegewerkt. Spectromancer biedt een virtuele, vereenvoudigde versie van deze cardgame. Het is eenvoudig te leren en minder complex te noemen als een volwassen kaartspel dat veel meer regels en variabelen bevat. Het is duidelijk dat Spectromancer probeert om Blizzard Entertainment te kopiëren dat het gratis te spelen kaartspel Hearthstone heeft uitgebracht. Doordat het spel veel gelijkenissen bevat met soortgelijke games uit het genre is het absoluut een aanrader voor de fans van deze kaartspellen. In Spectromancer: Gathering of Power kun je het online opnemen tegen spelers van over de hele wereld, ook bestaat de mogelijkheid om tegen een computergestuurde tegenstander te spelen die gebruik maakt van een geprogrammeerde intelligentie.

Klik hier om zelf een kaartduel aan te gaan in Spectromancer: Gathering of Power!

Bekijk hier een video zodat je een indruk krijgt van het spel:

 

Tags: , , , ,


Over de auteur:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑