Game artikelen

Published on november 24th, 2013 | by Ruben

Versla de man met de baard in Castle Crashing Beard

Castle Crushers is een game die een tijdje geleden uitgekomen is. Wegens het succes zijn er een aantal spin-offs van het spel uitgekomen. Deze side-scrolling beat ‘em up game is ge├»nspireerd op de oldskool fighting games Streets of Rage, Brawl Brothers en Final Fight bijvoorbeeld. Er zijn RPG elementen aan toegevoegd die het genre vernieuwen en de spelbeleving verrijken. De dunne verhaallijn stelt niets voor, je moet net zoals in vele spelletjes het geval is een prinses zien te redden uit de klauwen van het kwaad, de originaliteit is ver te zoeken.

Dat is niet erg want Castle Crashing Beard is een spel dat zichzelf niet al te serieus neemt. Het is geprogrammeerd door de bedenker van Castle Crushers en heeft het in zonder teveel moeite elkaar gezet terwijl hij bezig was met het programmeren. Omdat hij niet zeker wist of het hem wel zou gaan lukken om Castle Crashers af te maken heeft hij voor zichzelf en de fans een statement gemaakt. Totdat Castle Crusher in de winkels te koop was zou hij het vertikken om zijn gezichtshaar eraf te scheren. Je speelt in Castle Crashing Beard een figuur die meteen terecht komt in een Boss Battle zonder dat er een introductie is of een level vol vijanden. Meteen ben je in een over-the-top bossbattle aanwezig en moet knokken tegen een reusachtig zwevend gezicht dat voorzien is van een epische baard.

Je gebruikt de pijltjes toetsen om te bewegen in deze game. Om aan te vallen met je zwaard gebruik je de A knop op je toetsen bord. Om een magische spreuk uit te voeren houd je de A knop in om op te laden op een vergelijkbare wijze net zoals bij Megaman X en de Metroid spellen het geval is. De bebaarde hoofdbaas kan een aantal gemene aanvallen uitvoeren op de Castle Crusher met zijn gezichtshaar, ook kan hij laserstralen uit zijn ogen afschieten. Je moet via de aanwezige platformen deze zien te ontwijken en tegelijkertijd de energie omlaag halen van de hoofdbaas. Zelf heb je drie levens om je doel te bereiken. Na een paar keer gespeeld te hebben krijg je de tactiek vanzelf onder de knie om hem te kunnen verslaan.

Klik hier om zelf het vechtspel Castle Crashing Beard te spelen op mijngame.nl!

Tags: , , , ,


Over de auteur:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑