Game artikelen

Published on september 9th, 2013 | by Ruben

Springen en duiken in Dillo Hills 2

In Dillo Hills 2 kruip je in de huid van een flexibel buideldier. Net zoals het eerste deel is Dillo Hills 2 ook weer een combinatie tussen een racing game en een action game. De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk snelheid te maken om zonder kleerscheuren door de heuvels en dalen van het level heen te vliegen. Ondertussen dat je dit doel probeert te bereiken kom je allerlei hindernissen tegen die het moeilijker maken om het einde van het level te halen.

Door middel van je reactievermogen dien je de obstakels te ontwijken. Dit doe je door het buideldier te laten springen, rollen, duiken en zweven. Het is even wennen voordat je de controls van Dillo Hills 2 onder de knie hebt want je speelt deze game met het toetsenbord. De cursortoetsen zorgen ervoor dat je het buideldier kunt lanceren na snelheid te hebben gemaakt. Door het pijltje naar beneden in te houden en los te laten als je met een rotvaart op de top van een berg afrolt laat je hem los. Hierna schiet het buideldier de lucht in, als je weer neerkomt moet je goed kijken waar je het beste kunt landen om weer net als een egel terug in een bal te rollen. Eenmaal in het luchtruim aangekomen bestaat de mogelijkheid om even kort te zweven door de pijltjes toets omhoog in te houden. Als je in aanraking komt met een object zal je snelheid drastisch verminderen, een mechanic die vergelijkbaar is met een game als Sonic The Hedgehog.

De controls zullen zelfs voor de doorgewinterde game even lastig zijn om onder de knie te krijgen. Als je het trucje eenmaal doorhebt zul je door de levels heen racen en zelfs proberen om de bonus objectives te halen om extra punten binnen te halen. Door het level heen zijn een aantal sterren verspreid, wanneer je deze weet te verzamelen zal je bonus meter zichzelf vullen. Als deze tot de rand gevuld is kun je door middel van de spatiebalk de power up inzetten om zo ongekende snelheden te halen. Wanneer het level succesvol is afgesloten ontvang je experience points om bepaalde statistieken te verbeteren. Ook is er zeer veel fun stuff vrij te spelen zoals nieuwe personages en uiterlijkheden voor je buideldieren. Door middel van tijdsregistratie worden je snelste tijden per level onthouden. Dillo Hills 2 vereist snelheid en reactievermogen van de speler, het is absoluut een vereiste om deze game tot een goed einde te brengen.

Klik hier om zelf Dillo Hills 2 te spelen!

Tags: , ,


Over de auteur:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑